17.09.2021

Роль сечовини у складі доглядової косметики для тіла.

Побачивши на упаковці з косметичним засобом слово сечовина, не варто лякатися. Ця речовина – споріднений для людського організму компонент, який грає важливу роль у протіканні різних біопроцесів у клітинах. Для виробництва косметики використовують синтетичний варіант сечовини, який має назву карбамід.

Що таке сечовина: докладніше про карбамід

Сечовина в косметиці – це азотна сполука, яка не має запаху. Формується вона в результаті життєдіяльності людини. Кристали сечовини схожі на дрібну морську сіль. Її синтетичний аналог – карбамід – має зволожуючу властивість, тому використовується в складі косметичних засобів для надання шкірі м'якості.

Властивості сечовини в косметиці

Будучи природним зволожувачем, сечовина здатна притягувати до себе вологу, в результаті чого шкіра стає більш м'якою та зволоженою, зникає сухість та лущення. Карбамід має високу гігроскопічність, що дозволяє речовині зв'язувати між собою молекули води, перешкоджаючи їх випаровуванню з поверхні шкіри. Також цей компонент у складі косметики прискорює процес регенерації тканин, відлущуючи відмерлі клітини.

Концентрація сечовини в косметиці

Залежно від того, для чого призначений косметичний засіб, до його складу може входити від 1 до 50% сечовини. При виборі засобу необхідно орієнтуватися на тип шкіри та особливості його використання, оскільки занадто висока концентрація карбаміду може спровокувати роздратування, а дефіцит речовини здатний стати причиною того, що ефект від застосування буде відсутній.

В продукції Shelly концентрація сечовини становить:

Властивості сечовини в косметиці для рук та ніг

Сечовина в косметиці здатна виконувати відразу кілька функцій:

  1. Зволоження. Наша шкіра щодня втрачає вологу. Особливо активно це відбувається в теплу пору року. Завдяки своїм гігроскопічним властивостям карбамід утримує вологу в клітинах шкіри, перешкоджаючи її надмірному випаровуванню.
  2. Пом'якшення. Сечовина є природним ексфоліантом. Вона сприяє злущування ороговілого шару, пом'якшує шкіру, що загрубіла, формуючи на поверхні нові, здорові клітини.
  3. Захист та усунення запалення. Сечовина має антисептичну та протизапальну властивість.
  4. Проведення в глибокі шари шкіри корисних компонентів.
  5. Загоєння. Косметика, що містить сечовину, сприяє загоєнню різних пошкоджень на шкірі.

Косметичні засоби, до складу яких входить сечовина, підходять для всіх типів шкіри. Однак їх слід з обережністю використовувати власникам чутливої, схильної до алергії шкіри. Також варто уникати нанесення такої косметики на відкриті рани.

Крем для рук та нігтів з колагеном, еластином і екстрактом півонії Shelly 250 мл Спа-ванна для прискореної підготовки до манікюру і педикюру М'яке лезо Shelly 500 мл Пінний експрес-розм'якчувач для педикюру М'яке лезо Shelly 150 мл Гель-кератолітик для видалення мозолів і натоптишів М'яке лезо Shelly 200 мл
Схожі статті
Телефонная поддержка и консультации
Доставка по
всей Украине
Уникальные рецептуры
Сертифицированная продукция